Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Slachthuis Koningsdag 2024

Door: Gebruiker verwijderd
28 september 2023

Meer verbinding tussen oude en nieuwe bewoners (en gebruikers) van de Slachthuisbuurt en omgeving.

Bewoners van de Slachthuisbuurt en Haarlem zoeken verbinding ten tijden van ontwikkeling en verandering. Oude bewoners en nieuwe bewoners vinden elkaar maar mondjesmaat dus toen meerdere bewoners dit hadden aangekaart bij de bijeenkomsten in popcentrum Slachthuis dachten wij: Laten we onze krachten bundelen en samen iets organiseren waar iedereen iets aan heeft.

Waarom uit Oost weg de drukte opzoeken elders als we hier ook zelf ons eigen feestje en programma kunnen maken? Wij als Popcentrum Slachthuis willen daarom samen met iedereen uit de Slachthuis buurt en andere buurten in Oost werken aan een eigen festival op Koningsdag 2024. Vrij toegankelijk, het bier betaalbaar maar vooral ons eigen feestje in onze eigen wijk.

Een grote vrijmarkt, verschillende podia met muzikaal talent uit de buurt, (bestaande en nieuwe) samenwerkingen met ondernemers uit de buurt, creativiteit en allerlei activiteiten (sport en spel) voor jong en oud. Al met al een dag waar iedereen het hele jaar naar uitkijkt maar ook waar iedereen aan meewerkt. Wij (Popcentrum Slachthuis) zullen het coördineren maar de organisatie gaan we samendoen met jou. Jong en oud, iedereen krijgt een rol om deze dag tot een succes te maken.

Het Slachthuisterrein is de ideale plek waar dit jaarlijkse evenement plaats zou kunnen vinden. Een gebied in ontwikkeling met genoeg vrije ruimte voor iedereen. Met popcentrum Slachthuis als middelpunt.

Er is geen winstoogmerk waardoor we de prijzen laag kunnen houden. De inkomsten van horeca zal de kosten voor het programma dekken, de infrastructuur en productiekosten gedeeltelijk. De bijdrage van de gemeente via Oost aan zet zal gebruikt worden om deze kosten aan te vullen. Met de gemeente gaan we in gesprek dat de leges voor de vergunning laag blijven en in overleg over inzet beveiliging en/of handhaving. We willen dit ook samen met hun doen..


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 20 oktober 2023 20:43

Een goed initiatief!
Maakt verbinding met de buurtbewoners

Reageren


Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 17:30

Gezelligheid in de buurt , mooie lokatie

Reageren


Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 17:30

Eindelijk wat cultureel vertier in een cultureel-arme buurt

Reageren


Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 17:33

laagdrempelig en gezellig, ik ben voor!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 17:37

Geweldig plan, geweldige organisator

Reageren


Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 20:02

Goede organisatie met oog op detail

Reageren
Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 20:46

Reset: het moet natuurlijk oog voor detail zijn.Gebruiker verwijderd | 11 oktober 2023 22:06

Ik ben voor want verbinding maakt dat je telt!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 13 oktober 2023 12:53

Er is in Haarlem Oost maar één plek voor muzikale ontspanning voor jonge en oudere mensen. Dat is het Slachthuis. Een wat moeizame start met de omwonenden maakt dit project tot een zeer zinvolle investering in een betere band. Het Slachthuis en haar bijzondere talentvolle, creatieve, politiek bewuste en sociale bezoekers en medewerkers en vrijwilligers zijn op het eerste oog niet doorsnee, maar geven de buurt wel een heel warme gloed.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 19 oktober 2023 16:16

Slachthuis moet wmb het nieuwe centrum van Oost worden. Er is veel energie bij de medewerkers en jongeren weten het goed te vinden. Die energie is wat een buurt als Oost heel goed kan gebruiken en Haarlem als geheel. De buurt verbinden met dit evenement is een goed idee, dus ik hoop dat dit doorgaat.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren