Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Vergroening van de Charta 77-vaart

Door: Gebruiker verwijderd
29 september 2023

Een prachtige groene buurt. Waar iedereen van kan genieten op een bankje van de mooie bloemen etc. Wat ons woongenot aanzienlijk vergroot.

Plan Charta 77 vaart

Graag willen wij de vaart in zijn geheel vergroenen. Belangrijkste is dat het zorgt voor verbinding en we tegelijk met onze gezondheid bezig zijn. Denk aan bewegen, gezond eten en samen zijn.

Opties:
- groene oase met zitbankjes en picknicktafel voor de buurt
- struiken en bomen met plukfruit om s zomers samen te plukken
- groene bermen met buurttuintjes
- groene buitenbarbecue voor de buurt

In samenwerking met hovenier Jorinde Kuiper zullen we het gaan realiseren. Eerder is ook al contact over idee geweest met Martijn Akkerman. De gehele Chartavaart is enthousiast. Er is een buurtpeiling geweest oa en contact met de beheerders van de VVE.

Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 29 september 2023 19:30

Meer groen in de buurt is alleen maar goed.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 30 september 2023 13:40

Een mooi verzorgde straat wordt veel gemakkelijker schoongehouden..... rommel trekt rommel aan.... ook maakt groen en kleur de mensen gelukkiger en meer ontspannen... niet in het minst biedt het beschutting voor dieren als de egel, die het erg zwaar hebben in een versteende buurt. Ook de insecten, mits er voldoende inheemse soorten staan, zullen er wel bij varen. Ik verheug me erop weer meer vlinders te zien....

Reageren


Gebruiker verwijderd | 2 oktober 2023 15:01

Wat een werkelijk fantastisch idee. De hele buirt voelt zo grauw en grijs enndst is toch niet meer van deze tijd. Zelfs als het beheer voor onelze eigen kosten zou komen ben ik sterk voor. Een beetje meer warmte zeker in de herfst en winter in de wijk is van harte welkom!

Reageren
Gebruiker verwijderd | 2 oktober 2023 15:04

Ps ik ben zelf maar een boekhouder zonder veel groene vingers, maar mocht er ergens hulp bij nodig zijn administratief of anderzijds, hoor ik het graag.Gebruiker verwijderd | 9 oktober 2023 10:09

vind het een heel leuk idee.had er alleen niks over gehoord terwijl ik er woon

Reageren


Gebruiker verwijderd | 15 oktober 2023 23:06

Een heel mooi idee om het eerste deel met mooie borders door te trekken. Chartavaart als groen voorbeeld voor de buurt.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 2 oktober 2023 22:18

Ik ben voor omdat het zomers minder warm is met minder tegels, meer groen beter voor iedereen is en eindelijk die vieze oude stenen weg kunnen en de gehele Charta vaart een geheel wordt ipv een klein stukje groen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 2 oktober 2023 22:19

Het is nu de lelijkste straat van Haarlem, behalve het eerste stukje, waar wel al planten staan. Het kan echt heel mooi worden als het groener wordt.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 9 oktober 2023 19:45

Ja graag, ziet er veel leuker uit

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 oktober 2023 20:13

Wat ontzettend fijn, dit mooie initiatief om de Chartavaart te vergroenen, die alleen goed voor het milieu maar ook het woongenot van de bewoners, wandelaars etc. Al jaren erger ik mij aan de 'stenige' en verwaarloosde indruk die de vaart oproept. Niet alleen bij mij, maar ook steevast bij mijn bezoek. Door het bijhouden van de grote plantenbank bij onze ingang (huisnrs. 39 - 83) probeer ik in ieder geval dit kleine onderdeel van de vaart op orde te houden. Nu nog de rest.....

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 18 oktober 2023 14:26

Heel mooi idee! Hebben jullie al eens contact gehad met andere groen groepen die jullie voor gingen? Wij hebben hier id Droste buurt al best wat ervaring opgedaan en stappen gemaakt met buurtvergroening. Mochten jullie in contact willen komen, mail: drostegroen@gmail.com

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren