Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Oost in Zicht - Buitengalerie

Door: Gebruiker verwijderd
2 oktober 2023

Een buitengalerie in de wijk: wisselende tentoonstellingen met kunst, fotografie, poëzie, verhalen uit de wijk van vroeger en van nu.

Er is veel verborgen talent in Oost en dat mag gezien worden! Door beeld en tekst kunnen wij elkaar als wijkbewoners inspireren en steunen.

Denk aan portretten uit de wijk, de geschiedenis van een plek in de buurt, een foto challenge voor jongeren uit de wijk, gedichten van jong en oud, schilderijen van beeldend kunstenaars, open calls op thema/onderwerp, beeld geven aan veranderingen in de wijk.

HOE:
Met vaste buitenexpositie (6 borden) waar elke 2-8 weken een nieuwe tentoonstelling te zien is. Bij elk bord komt een vermelding van de maker en een verwijzing naar de tentoonstellingsroute via QR code.

Er zullen oproepen zijn voor buurtbewoners en geïnteresseerde kunstenaars om deel te nemen aan de verschillende exposities. Deze worden via social media/website en met posters/flyers in de wijk aangekondigd.

WAAR:
In het Reinaldapark: dit park is een plek voor heel Oost en daarmee het verbindend hart van Oost.

WIE:
Deelnemers aan exposities steeds weer door andere buurtbewoners en kunstenaars, beheer en coördinatie door buurtbewoner Mila Joling, met behulp van buurtbewoner Micaela Cabrita da Palma.

DIT PLAN IS EEN ONDERDEEL VAN EAST•SIDE•STORIES: EEN NIEUW CULTUREEL BUURTPLATFORM VAN EN VOOR ALLE BEWONERS VAN HAARLEM OOST. E•S•S WIL PROJECTEN EN INITIATIEVEN PRODUCEREN EN FACILITEREN WAARIN DE VERHALEN UIT ONZE WIJKEN WORDEN GEDEELD EN GEVIERD.
WIJ DOEN MET 3 PLANNEN MEE MET OOST AAN ZET.
MAAR WE HEBBEN NOG VEEL MEER IDEEEN! MEER WETEN? eastsidestorieshaarlem@gmail.com.
BINNENKORT STAAT OOK ONZE WEBSITE ONLINE: eastsidestories.nl

EAST•SIDE•STORIES is een initiatief van Haarlem Oost-bewoners Aafke de Vries., Mila Joling, Sidney Waerts, Christel Staal, Misja Steen, Roy van Loon en Micaela Cabrita da Palma.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 2 oktober 2023 14:49

Wat een goed plan om in het Reinaldapark wisselend kunst te laten zien.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 4 oktober 2023 18:47

Mooi als iedereen hier een plekje in kan krijgen

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren