Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

ODE AAN HET BEATRIXPLEIN: PLEINFESTIVAL & FILM

Door: Gebruiker verwijderd
2 oktober 2023

Een festival voor de hele buurt op en rond het Beatrixplein. Eten, drinken, muziek, film, open podium, verhalen, dansen & vuurwerk

ODE AAN HET BEATRIXPLEIN: BEATRIXPLEINFESTIJN & DOCUMENTAIRE
Eten, drinken, muziek, open podium, verhalen, dansen & vuurwerk: een festival voor en door de hele buurt, jong en oud, op en rond het Beatrixplein. Om het plein nog 1 keer te vieren en met zijn allen groots en eervol afscheid te nemen van het oude plein en haar bewoners, voordat de sloopkogel komt.
Op het festival de presentatie van een korte film: een portret van het Beatrixplein en haar bewoners, ondernemers en bezoekers.

Ik vind het Beatrixplein de mooiste plek van Haarlem, met alles wat een goed stadsplein nodig heeft: winkeltjes en toko’s met eten uit alle windstreken, bakker, bloemenstal, slijter, snackbar, kappers, buurtkeuken, koffiehuis, jongerencentrum, dierenwinkel etc. De diversiteit is op weinig plekken in Haarlem zo fantastisch groot, en tegelijkertijd is er een groot gevoel van saamhorigheid.

Het Pr. Beatrixplein en de Pr. Beatrixdreef gaan op de schop. Meer woningen, groen, parkeerruimte, voorzieningen. Natuurlijk, het is goed en nodig en zal in veel opzichten zorgen voor verbetering. Maar…:
Er is NU ook heel veel goed en mooi. Deze buurt heeft een eigen karakter, het plein een ziel. Het is het THUIS van zoveel verschillende mensen, met ieder een eigen verhaal.
NU is de tijd, vóór de stadsvernieuwing, om daarbij stil te staan en het plein te vieren.

DIT PLAN IS EEN ONDERDEEL VAN EAST•SIDE•STORIES: EEN NIEUW CULTUREEL BUURTPLATFORM VAN EN VOOR ALLE BEWONERS VAN HAARLEM OOST. E•S•S WIL PROJECTEN EN INITIATIEVEN PRODUCEREN EN FACILITEREN WAARIN DE VERHALEN UIT ONZE WIJKEN WORDEN GEDEELD EN GEVIERD.
WIJ DOEN MET 3 PLANNEN MEE MET OOST AAN ZET.
MAAR WE HEBBEN NOG VEEL MEER IDEEEN! MEER WETEN? eastsidestorieshaarlem@gmail.com.
BINNENKORT STAAT OOK ONZE WEBSITE ONLINE: eastsidestories.nl

EAST•SIDE•STORIES is een initiatief van Haarlem Oost-bewoners Aafke de Vries., Mila Joling, Sidney Waerts, Christel Staal, Misja Steen, Roy van Loon en Micaela Cabrita da Palma.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren