Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

MURALS PRINSES BEATRIXDREEF

Door: Gebruiker verwijderd
2 oktober 2023

Op basis van wensen & ideeën van de bewoners. 5 grote muurschilderingen op de 5 flatgebouwen van de Van Gogh laan.

5 grote murals op de 5 flatgebouwen aan de Prinses Beatrixdreef (adres Vincent van Goghlaan) die behouden blijven. Een co-productie van bewoners en kunstenaars op basis van verzamelde verhalen/onderwerpen aangedragen door de bewoners.

5 flats aan de Prinses Beatrixdreef zullen niet worden gesloopt maar blijven bestaan. De Prinses Beatrixdreef en de flats zien er momenteel niet erg goed onderhouden uit, terwijl de Dreef een heel aantrekkelijk wandelgebied is en de verbinding naar het Reinaldapark. Het is zonde dat de flats zo verwaarloosd worden: het zijn prachtige gebouwen op een prachtige plek. Daarbij zullen ze, als ze geen aandacht krijgen, over een paar jaar wel erg schril afsteken tegen de nieuwbouw die er aan de overkant langs de dreef bijkomt. Dat brengt het risico met zich mee dat er een letterlijk en figuurlijk grote kloof ontstaat tussen oud en nieuw.
Deze gebouwen verdienen aandacht, een upgrade, respect en waardigheid en vormen een perfect canvas voor het met trots vertellen van de verhalen van haar bewoners.

De Prinses Beatrixdreef in het zonnetje zetten. Zorgen voor verbinding en trots voor de bewoners van de flats. Blijvende kunstwerken voor iedereen, oude en nieuwe bewoners, die de verhalen van de buurt vertellen. Buurt- bewoners in contact brengen met beeldende kunst. Straatkunst is immers een gratis en toegankelijk openlucht- museum. Tegelijkertijd zorgen voor aantrekkingskracht van buiten naar de wijk toe.
De geschilderde murals zijn niet alleen een eindproduct die achtergelaten wordt door de kunstenaar. De diepere waarde zit hem juist in de sociale verbindingen die de kunstwerken creëren en de nalatenschap in relaties die we hierdoor krijgen, die vaak een transformerend resultaat hebben in de daarna komende generaties.

Dit project kan uiteraard alleen ontstaan met de goedkeuring vanuit de gemeenschap zelf. De kunstenaar en de gemeenschap werken nauw samen


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 14:01

Haarlem Oost mag wel wat opgevrolijkt worden met mooie muurschilderingen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 5 oktober 2023 12:48

Het lijkt mij een mooie toevoeging aan de buurt!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 14:47

Is een mooie verrijking van de buurt

Reageren


Gebruiker verwijderd | 9 oktober 2023 19:52

oo fijn. het is hier grijs en best saai. deze schilderingen kunnen zeker wat positiefs aan de wijk toevoegen

Reageren


Gebruiker verwijderd | 19 oktober 2023 17:09

Kleurrijke prenten, van of door beroemde Haarlemmers lijkt me fantastisch. Doe mij een mural van Harry Mulisch voor de deur.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren