Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Vergroening plein Dijkstraat/Glasblazersstraat

Door: Gebruiker verwijderd
5 oktober 2023

Een groen plein/ontmoetingsplek voor bestaande bewoners en nieuwe buren van het Fietsznfabriek nieuwbouwproject.

Het plein tussen de Dijkstraat en Glasblazerstraat is al decennia een belangrijke ontmoetingsplek in de buurt. De huizen/tuinen in deze buurt zijn klein en buurtbewoners gebruiken dit plein om verjaardagen, kinderfeestjes, buurtbbq’s en oudjaarsavond te vieren. Het is een sociaal verbindende plek in de buurt en zorgt dat alle nieuwe buren de andere buren leren kennen, waardoor iedereen elkaar helpt waar nodig. Het plein is momenteel volledig versteend en wordt met plantenbakken goed onderhouden, maar wij zouden het plein graag volledig renoveren en vergroenen om het een zachter uiterlijk te geven, misschien meer het idee van een typisch Haarlems hofje? Halfverharding ipv tegels, planten in de grond ipv bakken, een pergola tussen beiden straten om deze straten nog meer te verbinden. Ten laatste willen we dat de bevrijdingsboom (1945) de aandacht krijgt die hij verdient. Een bankje erom heen zodat iedereen kan genieten van het uitzicht op de Molen De Adriaan, de Koepel en de Bavokerk.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 01:23

Vergroenen van dit oude dichtbebouwde wijkje is nodig voor de leefbaarheid, voor regenwater buffering en tegen de hittestress. Het zal een enorme verbetering zijn en het kan met relatief simpele middelen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 04:33

Meer vergroening is altijd een goed idee

Reageren


Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 06:50

Duurzaam vergroenen in de binnenstad als bindmiddel tussen oude en nieuwe bewoners. Super plan!

Reageren
Gebruiker verwijderd | 7 oktober 2023 11:51

Dit is alleen geen binnenstad...Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 06:56

Er is weinig groen in de wijk dus meer vergroenen is altijd goed. Bovendien vervult deze locatie een belangrijke (en zeer schaarse) sociale ontmoetingsplek voor wijkbewoners.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 6 oktober 2023 13:41

Meer groen in onze versteende wijk is heel belangrijk en het plein als ontmoetingsplek.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 9 oktober 2023 11:06

Dit lijkt mij een goed plan. Ik loop er regelmatig langs. Ik kan mij voorstellen dat de wijk er gebruik van maakt en het ziet er nu wat armoedig uit. Het kan groener en gezelliger. Er lopen veel toeristen langs tussen de Amsterdamse poort en de Molen en de Koepel en dit plekje mag óók om die reden een mooiere groenere uitstraling hebben. Bovendien zal dit plan betekenen dat de mensen het samen met meer plezier kunnen bijhouden

Reageren


Gebruiker verwijderd | 9 oktober 2023 11:30

Super goed plan. Een groene oase in deze versteende buurt is goud waard. Zowel voor het klimaat als voor de sociale cohesie

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren