Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidscheck

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Pilot Teylerplein, een vrolijk buurtinitiatief!

Door: Gebruiker verwijderd
14 oktober 2023

Vrolijk vervolg van verbindende Teylerplein-activiteiten, waarbij jong en oud o.a. wekelijks genieten van voorlezen, muziek en koffie.

We laten het Teylerplein weer opbloeien tot een centrale plek in de buurt waar jong én oud elkaar kunnen ontmoeten, samen spelen en avonturen beleven.

Misschien heb je al eens van ons gehoord? Sinds mei 2021 gebeurt er namelijk elke woensdagochtend rond 11 uur iets magisch op het Teylerplein, speciaal voor de jongste kinderen (tot ongeveer 4 jaar) en hun (groot-)ouders of verzorgers. Een hoekje op het Teylerplein is daarom dit jaar, mede door crowdfunding, veranderd in een Spinnenbos; waar mensen nu samenkomen om voorleesverhalen te horen, muziek te maken en van een lekker kopje koffie te genieten!

Dit verbindende feestje is vrij toegankelijk en wordt al ruim 2 jaar georganiseerd door Buurtinitiatief Pilot Teylerplein: een groeiende groep betrokken (groot-)ouders uit de buurt. Doordat deze ochtenden worden begeleid door een professional, blijft de kwaliteit gewaarborgd en blijft het initiatief steeds meer nieuwe mensen trekken. De verbindende koffiekar is onmisbaar. Inmiddels zijn er meer dan 100 ochtenden georganiseerd en vormen ze het kloppende hart van het Pilot Teylerplein.

Het buurtinitiatief gaat verder dan deze ochtenden; we willen de buurt samenbrengen en een positieve sfeer op/rond het Teylerplein creëren met extra activiteiten georganiseerd voor een breder publiek, zoals de Koningsdagmarkt, jazzochtend, voetbalavonden, oliebollen uitdelen én zomeractiviteiten voor alle basisschoolkinderen. Ook maken we ons hard voor een nog veiligere inrichting van de Nagtzaamstraat (bv. met een extra zebrapad) om het Teylerplein nog toegankelijker te maken. We trekken hierin samen op met de basisschool FX.

We willen ook in 2024 het verschil blijven maken in onze buurt. Daarvoor hebben we jouw stem nodig. Wil je bijdragen aan een fijne leefomgeving in jouw eigen buurt? Stem dan op ons!

Als je meer wilt weten en zien over wat we allemaal doen, kun je een kijkje nemen en ons volgen op de Instagram-pagina: pilot_teylerplein.


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Gebruiker verwijderd | 15 oktober 2023 07:28

Zo'n onwijs fijne plek! Ik hoop alleen dat er ook voorleesochtenden komen in het weekend of op andere dagen. Dan kunnen we er ook (vaker) bij zijn. nu kunnen we alleen naar de extra activiteiten.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 14 oktober 2023 22:09

I love the initiatives of this group. It’s a real boost for the community, making the area stronger by connecting people.
I’ve recently started taking my young son to the Wednesday morning sessions and think it’s a wonderful opportunity to get to know other young families in our local area.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 15 oktober 2023 18:00

Kinderen hebben het echt nodig omdat ze bijdragen aan hun sociale ontwikkeling, culturele bewustwording en emotioneel welzijn.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 16 oktober 2023 10:32

Het is laagdrempelig en het bevorderd de cohesie in de buurt. Het is een verbindend initiatief. Het zingen, samen delen (d.m.v. instrumenten), samen opruimen naderhand voor wie wil en samen spelen wordt bevorderd en gestimuleerd. Eigen inbreng van iedereen, kinderen, ouders, opa's en oma's wordt gestimuleerd. Iedereen is welkom en wordt betrokken. Omdat er ook de mogelijkheid is om koffie te drinken kunnen volwassenen in contact komen met elkaar, terwijl de kinderen met elkaar spelen.

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren